Flow Your Mind teamspel

Zet met je team de eerste stap naar meer flow met elkaar!

Met het Flow Your Mind teamspel gaat het team met elkaar (minimaal 4, maximaal 15 personen) in dialoog en vooral ook interactief aan de slag om te ontdekken wat Flow is en hoe vaker flow ervaren kan worden in de dagelijkse werkpraktijk.

Wat levert het Flow Your Mind teamspel op?

Door het flow teamspel worden de teamleden bekend me het concept flow: wat is flow, wat is het effect van flow, et cetera. Door de verschillende spelopdrachten te ervaren, ontdekken de teamleden hoe ze zelf invloed kunnen uitoefenen op hun eigen flow en de teamflow.

Het eindproduct is een mindmap met team-gedragen ideeën die de organisatie kan benutten om de juiste omstandigheden voor meer flow te creëren en ideeën die het team zelf verder uit kan werken tot een concreet plan van aanpak. Bijvoorbeeld: hoe kan het team zorg dragen voor een veilige omgeving, waar zelfvertrouwen ontwikkeld kan worden, waar men elkaar op zaken durft aan te spreken en verantwoordelijkheid genomen wordt? Wat kan een leidinggevende daaraan bijdragen en hoe kan dat geborgd worden in beleid?

Wat kun je verwachten in deze workshop?

  • Stap 1 van het spel: bekend worden met het concept flow: wat is flow, wat is het effect van het ervaren van flow en hoe vaak ervaren de medewerkers flow (met elkaar);
  • Stap 2: op een actieve manier, in verschillende spelvormen ontdekken wat de beinvloedbare factoren zijn voor flow;
  • Stap 3: inventarisatie in hoeverre de beinvloedbare factoren voor flow aanwezig zijn binnen het team (de individuen) en de organisatie;
  • Stap 4: Flow Your Mindmappen: samen de gewenste situatie bepalen om meer/vaker flow op het werk te kunnen ervaren. Een mindmap met praktische ideeen waar het team de volgende dag al mee aan de slag kan.

Vraag ook naar onze follow up met werkgroepsessies en een terugkomdag met presentatie van een concreet plan van aanpak en de gerealiseerde quick wins!

De duur van de workshop: het Flow Your Mind teamspel duurt 3,5 tot 4 uur. Het spel kan ook ingezet worden als teambuilding.

Workshop aanvragen?

Wil je deze workshop volgen met of boeken voor je team? Neem dan via het onderstaande formulier contact met ons op voor het maken van een afspraak.

Flow teamspel - Floooow Flow Your Mind