Workshops

Hoe vaak ervaart een medewerker flow in zijn dagelijkse werk? Hoe en wanneer ontstaat bij hem/haar flow? Welke belemmeringen ervaren zij zelf om te komen tot flow, op persoonlijk niveau en op organisatieniveau? Waar kan de organisatie zich nog verder in ontwikkelen en wat kunnen medewerkers zelf doen om vaker flow op het werk te ervaren? Hoe ervaren medewerkers de beïnvloedbare factoren binnen de organisatie en welke factoren blijven nog onderbelicht?

Floooow heeft een aantal flow-workshops ontwikkeld die aan de hand van verschillende methodieken antwoord geven op deze en vele andere vragen. We zetten de workshops hieronder kort op rij. Klik op de button voor uitgebreide informatie over de betreffende workshop.

Flow Your Mind teamspel

Met het Flow Your Mind teamspel gaat het team met elkaar in dialoog en vooral ook interactief aan de slag om te ontdekken wat Flow is en hoe vaker flow ervaren kan worden in de dagelijkse werkpraktijk.

Door het flow teamspel worden de teamleden bekend me het concept flow. Door de verschillende spelopdrachten te ervaren, ontdekken de teamleden hoe ze zelf invloed kunnen uitoefenen op hun eigen flow en de teamflow. Het eindproduct is een mindmap met team-gedragen ideeën die de organisatie kan benutten om de juiste omstandigheden voor meer flow te creëren en ideeën die het team zelf verder uit kan werken tot een concreet plan van aanpak

Flow Teamspel - Workshops werkgeluk, werkplezier, flow - Floooow

Flowtet

Flowtet is een variant op kwartet. Door middel van dit spel kunnen teams met elkaar ontdekken hoe flow in de dagelijkse werkpraktijk bevorderd kan worden.

Door Flowtet ontstaan er constructieve gesprekken over of en hoe flow binnen de organisatie, het team of verschillende divisies ervaren wordt en delen de spelers met elkaar wat zij er zelf aan (kunnen) doen om flow in de dagelijkse werkpraktijk te bevorderen.

Het spel geeft inzicht in de omstandigheden en verbeterpunten voor zowel de organisatie, het team als de individuele medewerkers zelf.

Flowt(h)et? - Workshops werkgeluk, werkplezier, flow - Floooow

Flow inspiratiesessie

Hoe kan het bevorderen van flow in jouw organisatie helpen om burn-out en bore-out te voorkomen? Hoe kan flow eraan bijdragen dat medewerkers intrinsiek gemotiveerd aan het werk gaan, productief zijn en aan het eind van de werkdag bruisend van energie de deur uitlopen? Wat is flow eigenlijk? En ervaren de medewerkers in jouw organisatie flow? Over deze en andere vragen gaan we graag interactief met jouw team(s) in gesprek

Na de sessie weten de deelnemers wat zij de volgende werkdag al praktisch kunnen doen of aanpakken om voor zichzelf en met elkaar de juiste omstandigheden voor flow te creëren. Floooow geeft tijdens de sessie praktische tips. Het team krijgt een handige mindmap als reminder voor het (verder) uitwerken van een praktisch plan van aanpak

Flow Inspiratiesessie - Workshops werkgeluk, werkplezier, flow - Floooow

Wie ben ik?

Het Floooow-spel ‘Wie ben ik?’ is gebaseerd op het spel ‘Wie is het?’ De teamleden leren elkaar beter kennen door te raden welke uitspraak bij wie hoort, gebaseerd op de 8 factoren die flow binnen het team/de teams bevorderen. Ook gaan de teamleden met elkaar antwoord geven op de verdiepingsvragen om tot verbeter ideeën te komen.

‘Wie ben ik?’ is ontwikkeld voor teams om elkaar echt beter te leren kennen en de samenwerking te bevorderen, het individuele en collectieve bewustzijn te vergroten, interactief kennis te maken met de 8 flow factoren en inzicht in de verbeterpunten voor de werkomstandigheden te verschaffen. Met de suggesties voor verbetering kan een vervolgtraject met het team opgezet worden om tot een concreet Plan van Aanpak en gerealiseerde quick wins te komen.

Wie ben ik - Workshop Flow Werkgeluk Werkplezier Burn-out Floooow

Work/life balance

Voor teams en of groepen van individuele medewerkers die wel een steuntje kunnen gebruiken om hun work/life balance op orde te krijgen en/of te houden, heeft Floooow samen met een vitaliteitscoach 2 workshops ontwikkeld:

  1. Word manager van je energie! (1 dagdeel)
  2. Blijf manager van je energie! (1 dagdeel)

Wat leveren deze workshops op? Vitale medewerkers die in staat zijn een hogere productiviteit te leveren, minder vatbaar zijn voor burn-out, goed in hun vel zitten, omdat ze hun work/life balance op orde hebben en houden.

work/life balance - Flow - Floooow