Wat is Flow?

Floooow helpt mensen en organisaties flow ervaringen op het werk te bevorderen, zodat burn-out voorkomen wordt en er een hoge(re) productiviteit en meer innovatie ontstaat en het leervermogen wordt vergroot.

Wat is flow?

Iemand die flow ervaart gaat helemaal op in dat wat hij of zij op dat moment aan het doen is. Het besef van tijd verdwijnt en de ervaring is zo aangenaam dat het intrinsiek motiverend werkt. Flow ontstaat meestal als iemand tot aan de grenzen van zijn/haar kunnen wordt uitgedaagd. De persoon raakt niet uitgeput, maar het werk levert juist veel energie op (bruisen van energie) en het geeft een gevoel van eindeloos door kunnen gaan.

Wat levert flow op?

- Het ziekteverzuim daalt
   (o.a. door vermindering/verdwijning van burn-out klachten);
- De productiviteit stijgt;
- Meer innovatie/creativiteit en oplossingsgerichtheid;
- Klantgerichtheid stijgt;
- Het leervermogen wordt vergroot en talent wordt
   ontwikkeld en benut;
- Minder ongewenst personeelsverloop;
- Minder ongevallen;

Met als overall resultaat: hogere winst!

Flow teamspel - Floooow Flow Your Mind

Hoe kan flow bevorderd worden?

Flow is een toestand waar iemand wel of niet in komt, afhankelijk van de omstandigheden. Uit het onderzoek (masterthesis HRM) van Rachel Gasper-Rothengatter, oprichter van Floooow, is gebleken dat er 8 factoren zijn die de omstandigheden voor flow positief beïnvloeden:

- Focus en concentratie
- Missie, visie en (kern)waarden
- Duidelijke doelen
- Uitdaging/vaardigheden in balans
- (Positieve) Feedback
- Autonomie/verantwoordelijkheid
- Veilige omgeving/zelfvertrouwen
- Los kunnen komen van belemmerende overtuigingen en patronen (bewustzijn)

Meer weten?

Wil je meer weten over ons flowconcept en meten in hoeverre de beïnvloedbare factoren voor flow optimaal aanwezig zijn binnen jouw organisatie? Wil je de omstandigheden voor flow binnen jouw organisatie verbeteren of wil je je team(s) inspireren tot meer flow in de dagelijkse werkpraktijk? Neem dan contact met ons op via het onderstaande contactformulier of bel met Rachel op telefoonnummer 06-41054005.


Naam (verplicht)

Mail (verplicht)

Jouw bericht

Vul de juiste code in
captcha