Werkstress en burn-out kost bedrijfsleven 2,5 miljard euro

Volgens een onderzoek van TNO kost het ziekteverzuim dat is gerelateerd aan werkstress en burn-out het Nederlands bedrijfsleven gezamenlijk 2,5 miljard euro.

TNO ziet dat probleem eerder toe- dan afnemen. Het percentage medewerkers dat last heeft van dergelijke klachten steeg de afgelopen jaren van 16 naar 20%. Bij één op de zes, bijna zeven, medewerkers (16%) wordt er zelfs gesproken van heuse burn-outklachten. Samen vormen deze psychische klachten inmiddels een derde van het totale ziekteverzuim. Het onderzoek van TNO vind je hier.

Ook onderzoekbureau Kantar Public deed voor verzekeraar Zilveren Kruis onderzoek naar het ziekteverzuim door werkstress en burn-out. Zij komen tot vergelijkbare cijfers en kosten. Uit onderzoek van GfK voor verzekeraar Interpolis blijkt bovendien dat één op de vijf millennials (20 tot 40-jarigen) burn-outklachten hebben.

Wat kost een burn-out per medewerker voor een organisatie?

Allemaal verschillende onderzoekbureaus wijzen op eenzelfde probleem: werkstress- en burn-out zijn serieuze problemen voor organisaties. Zieke medewerkers kosten heel veel geld. In deze eerdere blog beschreven wij al dat de kosten van een zieke medewerker, die thuiszit vanwege een burn-out, kan oplopen tot € 60.000,-. Per medewerker! Die kosten zitten hem onder meer in de loonbetaling bij ziekteverzuim, verzuimbegeleiding, vervanging, re-integratie, arbeidsongeschiktheidsuitkeringen en andere kosten die worden mee berekend.

Een onnodige kostenpost volgens ons. Het voorkomen van burn-out is wat ons betreft dan ook de sleutel tot gezondere medewerkers én een gezonde omzet. Bovendien is dat onze missie: niemand meer aan de burn-out!

Voorkom burn-out: zet in op flow!

De eerdergenoemde onderzoeken wijzen uit dat werkplezier een belangrijke factor is voor medewerkers om minder werkstress te ervaren. Flow helpt om meer werkplezier te ervaren. Iemand die namelijk flow ervaart gaat helemaal op in dat wat hij of zij op dat moment aan het doen is. Het besef van tijd verdwijnt en de ervaring is zo aangenaam dat het intrinsiek motiverend werkt.

Flow ontstaat meestal als iemand tot aan de grenzen van zijn/haar kunnen wordt uitgedaagd. De medewerker raakt niet uitgeput, maar het werk levert juist veel energie op (bruisen van energie) en het geeft een gevoel van eindeloos door kunnen gaan.

Organisaties die inzetten op flow zien vaak het volgende resultaat:

↑ De productiviteit stijgt;
↑ Meer innovatie/creativiteit en oplossingsgerichtheid;
↑ Klantgerichtheid stijgt;
↑ Het leervermogen wordt vergroot en talent wordt ontwikkeld en benut;

↓ Het ziekteverzuim daalt (o.a. door vermindering/verdwijning van burn-out klachten);
↓ Minder ongewenst personeelsverloop;
↓ Minder ongevallen

In geld vertaalt zich dat in minder (ziekte)kosten en dus meer winst. Organisaties kunnen dus die kostenpost van 2,5 miljard euro drastisch omlaag brengen. Waar wacht je dus nog op?

Maak van jouw organisatie een flow-organisatie

Gelukkig merken wij zelf dat werkgevers in ons netwerk steeds meer aan de slag gaan met het serieus nemen en aanpakken van de beroepsziekte burn-out. Voorkomen is nu eenmaal écht beter dan genezen. Voor zowel de medewerker en als ook voor een organisatie.

Loop jij als organisatie aan tegen een hoog ziekteverzuim? Is werkstress en burn-out ook van toepassing in jouw organisatie? Wil jij meer gezonde bevlogen medewerkers in je team? Wil jij aan de slag met flow om tot een goed preventie- en ontwikkelingsplan te komen voor jouw organisatie? Neem dan contact met ons op voor een vrijblijvend flow-gesprek.

Foto: Rawpixel.com / Pexels.com

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>