Voorkom burn-out in jouw organisatie!

Ga aan de slag met flow binnen jouw organisatie en voorkom dat medewerkers in een (langdurige) burn-out belanden. Lees meer…

Onze missie is om beroepsziekte nummer één – burn-out – binnen 15 jaar te verbannen door flow te bevorderen binnen organisaties en bij medewerkers en van Nederland ‘best place to work’ te maken. Waarom? Omdat we niet kunnen leven met de volgende cijfers:

👉🏽 14 procent van de medewerkers meldt jaarlijks burn-outklachten
👉🏽 Dat zijn 1 op de 7 medewerkers
👉🏽 1 op 5 millennials (medewerkers tussen 20 en 39 jaar) ervaart burn-out klachten
👉🏽 5 procent van de beroepsbevolking komt als gevolg daarvan langdurig thuis te zitten
👉🏽 Een fikse burn-out leidt gemiddeld tot 242 dagen verzuim
👉🏽 De jaarlijkse verzuimkosten gerelateerd aan een burn-out worden begroot op 1,8 miljard euro.

Hoe helpt flow om burn-outs te voorkomen?

Als werkgever kun je burn-out voor zijn door flow te bevorderen in organisaties én bij medewerkers. Daar zijn wij van overtuigd. Onderzoek wijst uit dat medewerkers die  flow ervaren onder andere:

👉🏽 minder vaak ziek zijn
👉🏽 productiever en creatiever zijn
👉🏽 meer klant- en oplossingsgericht handelen
👉🏽 het leervermogen van medewerkers wordt gestimuleerd en vergroot
👉🏽 het talent nog meer wordt ontwikkeld en benut
👉🏽 minder verloop

Jouw organisatie wordt daardoor niet alleen productiever, creatiever en innovatiever, maar ook een “best place to work”, waarmee je aantrekkelijk blijft voor het (nieuwe) personeel en je koploper kunt zijn in een continu veranderende maatschappij.

Investeren in talent en gezondheid leidt tot meer winst

Het is altijd een goed moment om te investeren in je medewerkers. In goede en in minder goede tijden. Door te investeren in een duurzame werkomgeving en duurzame werkomstandigheden, kan je personeel vol flow optimaal presteren. En die prestatie levert op allerlei fronten winst op voor jouw organisatie. Zowel aan de kostenkant (minder verzuim, minder ongewenst verloop, enz.), als de kant van de opbrengsten (sterkere prestaties, snelle innovatieve ontwikkelingen, enz.) zul je positieve ontwikkelingen ervaren.

Direct aan de slag met flow

Wil je weten of jouw organisatie klaar is voor die toekomst? Wil jij weten of flow wordt ervaren in jouw organisatie en bij jouw medewerkers? Wordt het tijd om burn-out in jouw organisatie definitief naar het verleden te verbannen? Met onder andere ons Flow (team)spel, onze Flow inspiratiesessie en onze Flowscan hebben we een aantal tools in huis om te ontdekken hoe flow-proof jouw organisatie is. Wil je meer weten over flow of meteen aan de slag om flow in jouw organisatie te bevorderen? Stuur ons dan eens bericht via het onderstaande contactformulier voor meer informatie of een nadere kennismaking.

Naam (verplicht)

Mail (verplicht)

Jouw bericht

Vul de juiste code in
captcha