8 TEDtalks die inspireren om flow in te zetten (deel 2)

Vorige week deelde ik 4 inspirerende TEDtalks uit een serie van 8 die aanzetten tot flow, namelijk:

Deze week deel ik de overige 4 met je.

TEDTalk 5

Servant Leadership: How a jar can change the way you lead and serve | Ali Fett | TEDxFondduLac

Ali (basketbalcoach van een damesteam) kreeg van haar vader een les in nederigheid en dienend leiderschap. Ali wilde winnen met haar team, maar faalde. De feedback die zij van haar vader kreeg? Je opdracht is niet te winnen, je opdracht is de beste versie van de ander te creëren. Pas na deze les begon haar team winst te boeken. Volgens Ali is dit waar het om draait bij (dienend) leiderschap:

  • Stop en pauzeer regelmatig De pauze maakt dat je kunt luisteren naar dat wat je anders niet hoort. Dan kun je bouwen aan vertrouwen.
  • Laat mensen zijn wie ze zijn. Met alles erop en eraan. Met alle voor- en nadelen. Je hoeft ze niet te veranderen. Je helpt ze de beste versie van zichzelf te worden. Zo geef je ze zelfvertrouwen mee.
  • Geef ze erkenning en waardering. Wees er oprecht en specifiek in. Het gaat om èchte waardering.
  • Leer de ander echt kennen. Kloppen je vooronderstellingen met de werkelijkheid? Stel goede vragen om iemand echt goed te begrijpen. Waarom doet iemand iets en waarom op die manier?
  • Wees transparant, zodat de ander ook transparant durft te zijn in de communicatie.

En eigenlijk maakt het niet zo veel uit of je leidinggevende bent of niet. Een coachende en stimulerende rol kunnen we toch allemaal aannemen? Help de ander de beste versie van zichzelf te worden. Wie goed doet, goed ontmoet, toch?

TEDTalk 6

Start with why — how great leaders inspire action | Simon Sinek | TEDxPugetSound

Simon Sinek staat natuurlijk bekend om de “Golden Circle”. “The Why, How, What.” Interessant aan deze talk van Simon, vind ik, is dat hij de why/how/what verbindt met hoe ons brein erop reageert. Zo correspondeert onze neocortex met de what. De neocortex is verantwoordelijk voor onze rationele en analytische gedachten.

Ons limbisch deel correspondeert met de How en de Why en is verantwoordelijk voor onze gevoelens, zoals vertrouwen en loyaliteit. Dit deel is ook verantwoordelijk voor al het menselijk gedrag en de keuzes die we maken. Daar komen onze intuïtieve beslissingen vandaan.

En dat verklaart ook waarom mensen sommige leiders wel volgen en waarom niet. Het verschil is of de leider handelt volgens de “What” of de “Why”. Mensen volgen leiders namelijk omdat ze inspirerend zijn. Niet omdat ze moeten, maar omdat ze willen.

TEDTalk 7

The skill of self confidence | Dr. Ivan Joseph | TEDxRyersonU

Zelfvertrouwen is volgens Ivan een vaardigheid. Het vraagt oefening. Of misschien kun je het beter vasthoudendheid noemen. Want bij oefening hoort ook falen. Doe wat je wilt doen en accepteer geen nee.

Wees je bewust van wat je tegen jezelf zegt. Negatieve gedachten beïnvloeden je gedrag, wat je doet. Gebruik positieve affirmaties. Ga weg van de mensen die je naar beneden halen. En stop je negatieve gedachten.

Tip voor jou als vader, moeder, leidinggevende of coach: Wijs mensen niet op wat ze niet goed doen en vertel ze niet hoe ze iets aan moeten pakken om te verbeteren. Dat heeft namelijk een negatieve impact op hun zelfvertrouwen. Ze zien zelf die fout meestal zelf ook wel. In plaats daarvan: focus je op de dingen die goed gaan bij anderen. Complimenteer openlijk, zodat anderen dit op kunnen pikken en ervan kunnen leren. Complimenteer dat gedrag dat je graag wilt zien. Benoem wat goed gaat, niet wat niet goed gaat.

En tot slot: Geloof in jezelf en wees volhardend.

TEDTalk 8

Removing Negative Self talk  | Abria Joseph | TEDxYouth@NIST

Onze gedachten over wat anderen denken of wat er zal gebeuren zijn slechts verhalen, zegt Abria, want het is tenslotte (nog) niet echt gebeurd. “Waarom zijn we geneigd verhalen te geloven die nog niet gebeurd zijn? Deze verhalen zijn niet de waarheid, toch?”

We voeren vaak een strijd in ons hoofd.

Hoe maak je nu die shift van negatieve gedachten naar positieve gedachten?

Volgens Joseph zijn er 3 belangrijke vragen die je jezelf kunt stellen:

  1. Is het de waarheid?
  2. Is het nodig? Is wat he tegen jezelf zegt in he hoofd nodig op dat specifieke moment?
  3. Verbetert het de stilte?

Zijn mantra: “Dream it real. Live your dreams, make it happen. Just do it, right now. As if it is already happening.”

Een mooi mantra om deze blogserie mee af te sluiten. Ik hoop dat ik op mijn beurt jullie weer heb kunnen inspireren met deze selectie TEDtalks.