Flow team

Met een team gedreven professionals werkt Floooow aan haar missie om burn-out uit de wereld te helpen en Nederland het meest innovatie land en 'best place to work' van de wereld te maken. We stellen graag onze teamleden aan je voor.

Rachel Gasper-Rothengatter

“Ik help mensen en organisaties flow ervaringen op het werk te bevorderen, zodat burn-out voorkomen wordt en er een hoge(re) productiviteit en meer innovatie ontstaat en het leervermogen wordt vergroot. Flow is een toestand waar iemand wel of niet in komt, afhankelijk van de omstandigheden. Uit mijn onderzoek (masterthesis HRM) is gebleken dat er 8 factoren zijn die de omstandigheden voor flow positief beïnvloeden.”

“Stress (burn-out) heeft een grote invloed op werkend Nederland, terwijl dit niet het geval hoeft te zijn als organisaties meer ruimte creëren voor flow. Onze visie is dat we door de juiste omstandigheden te creëren voor flow Nederland het meest innovatieve land en ‘best place to work’ van de wereld kunnen maken!”

“Floooow heeft de missie ervoor te zorgen dat burn-out over ca. 15 jaar niet of nauwelijks nog voorkomt. Met ons team helpen wij organisaties bij bovengenoemde uitdagingen in de markt.”

Mail: halloooo@floooow.nl

Rachel Gasper-Rothengatter - Floooow

Koen Mookhoek

“Eén op de vijf millennials ervaart burn-outklachten en één op de drie (!!) studenten heeft een verhoogd risico op een burn-out. Dat mensen geboren tussen ongeveer 1980 en 2000 vaker te maken hebben met een burn-out zie ik overal om mij heen. Dat is voor mij de drijfveer om te onderzoeken hoe dat toch kan, en vooral: hoe kan dat voorkomen worden? Hoe mooi is het als de toekomstige generatie werkenden, de student van nu, niet te maken krijgt met een burn-out maar juist vaak flow ervaart?”

“Middels mijn scriptie kijk ik wat millennials nodig hebben om minder stress te ervaren tijdens het werk, welke competenties daarvoor nodig zijn en wat organisaties en onderwijsinstellingen daarvoor nog te doen hebben. Hiermee hoop ik eraan bij te dragen dat Nederland best place to work wordt en dat burn-out niet meer voorkomt bij deze doelgroep.”

Mail: halloooo@floooow.nl

Koen Mookhoek - Floooow - Onderzoeker flow / burn-out millennials

Jan Simon Brouwer

“Mijn drijfveer is om individuen, teams en organisaties te helpen de volle 100% uit zichzelf te halen. Volgens mij heb ik het mooiste beroep dat er bestaat. In mijn praktijk als trainer/coach word ik vaak ‘ingevlogen’ als het niet meer stroomt. Dat type vragen maakt mij nieuwsgierig. Wat is er dan gebeurd of wat is er aan de hand? En vooral: waar zou je graag naartoe willen?

Met de juiste aanpak is er gelukkig altijd een manier om de flow weer terug te vinden en deze met aandacht en positieve energie een extra boost te geven. Soms is daar 1 moment voor nodig en soms is het een traject. Wat ook de insteek is, ik zoek steeds naar praktische, prikkelende en persoonlijke manieren om het gesprek aan te gaan. Daarbij zoeken we naar oplossingsrichtingen en komen we tot afspraken. Afspraken die met de aangereikte handvatten in de dagelijkse praktijk toegepast kunnen passen.”

Mail: halloooo@floooow.nl

Jan Simon Brouwer - Floooow - Workshops

Dieuwke de Boer

“Ik ben altijd enthousiast om iemand te helpen, leuke initiatieven te ondersteunen en leuke dingen te organiseren. In 2012 kwam aan al mijn bezigheden een eind. Ik kwam thuis te zitten met een burn-out. Mijn drukke leven bleek uiteindelijk niet de aanleiding voor mijn burn-out, wat ik in eerste instantie natuurlijk wel dacht. Een groot onderdeel bleek mijn werk. Ik voelde geen betrokkenheid. Bovendien voelde ik me ondergewaardeerd, onveilig, niet gezien en doelloos. Iets waar veel medewerkers binnen organisaties mee te maken krijgen. Zonde eigenlijk.”

“Inmiddels heb ik mijn flow weer helemaal gevonden en werk ik als energieregisseur in Apeldoorn. Daar  ga ik in een bepaalde wijk met bewoners aan de slag ga om grote stappen te zetten in de energietransitie. Sinds kort werk ik als freelance-communicatieadviseur ook een paar uur in de week bij Floooow en bied ik communicatieve en organisatorische ondersteuning.”

Mail: halloooo@floooow.nl

Dieuwke de Boer - Floooow

Randy Gasper-Rothengatter

“Ik ben niet alleen collega, ik ben ook nog eens de man van. Het hele proces van vergaand onderzoek naar flow en de factoren die te beïnvloeden zijn om flow te bevorderen tot de organisatie die we nu met zijn allen zijn, heb ik tot dusver mee mogen maken. Ik vind het vooral een zegening dat ik als freelance-communicatieadviseur samen met mijn vrouw en collega Dieuwke een bijdrage mag leveren aan een enorme uitdaging: burn-out stoppen en van Nederland 'best place to work te maken'. Dat is me nogal een missie.”

“Als je je bedenkt dat 1 miljoen mensen kampen met een burn-out of soortgelijke klachten en wat een ellende dat met zich meebrengt voor zowel de medewerkers als een organisatie, dan begrijp ik wel waarom wij ons vastbijten op deze missie. Wij gaan het doen én wij gaan het veranderen. Vandaag nog!”

Mail: halloooo@floooow.nl

Randy Gasper-Rothengatter - Floooow

Lars Dadema

Met zijn 13 jaar is Lars onze jongste teamgenoot. Als SuperHulp is hij vooral betrokken bij allerlei leuke, creatieve, praktische en leerzame werkzaamheden binnen onze organisatie.

Zo heeft hij tijdens een creatieve sessie met een teamgenoot het spel Flow(t)het? bedacht. Met Flowt(h)et?, een variant op kwartet, kunnen teams met elkaar ontdekken hoe flow in hun dagelijkse werkpraktijk bevorderd kan worden. Lees hier meer over dit spel.

Ook is hij betrokken geweest bij de inrichting van ons nieuwe kantoor in De Gasfabriek in Deventer.

Lars is een flexibele kracht, die naast het ondersteunen van Floooow in zijn vrije uurtjes, vooral zijn tijd besteedt aan school, gamen en zijn hobby voetbal.

Mail: halloooo@floooow.nl

Credits foto Rachel en Dieuwke: Sven Scholten
Credits foto Randy en Lars: Peter Vroon