8 tips om flow te ervaren tijdens je vakantie

Flow ervaar je als je helemaal op gaat in je werkzaamheden, waarbij het besef van tijd verdwijnt. Flow is zo aangenaam dat het intrinsiek motiverend werkt. Een flowervaring zorgt voor buitengewoon hoge prestaties, het zorgt ervoor dat het werk je niet uitput, maar juist meer energie geeft. Flow is hét middel om stress, burn-out en bore-out de wereld uit te helpen. Maar hoe doe je dat tijdens je vakantie?

Om ook flow te ervaren als je op vakantie bent, hebben we een aantal tips op een rij gezet.

1. Pak écht je vrije tijd

Wees je ervan bewust dat elke vorm van vrije tijd het gevoel van Flow bevorderd. Dus pak je vrije tijd en neem die vakantie. Je hebt hard gewerkt en daarom heb je deze periode van rust écht verdiend.

2. Bewust zijn

Leef heel bewust en vol aandacht. Houd focus op het hier en nu. Werk in werktijd en vier vakantie in vakantietijd. Het is nu vakantie, dus even geen werk.

3. Vertrouwen

Vertrouw erop dat de verantwoordelijkheid gedragen wordt en iedereen ervoor zorgt dat het werk doordraait. Jij kan dus lekker genieten van je vakantie. Net zoals jij ervoor zorgt dat je collega's kunnen genieten van hun vakantie.

4. Laat je werk thuis

Laat je laptop thuis, ontkoppel even helemaal van je werk. Open ook niet je mail op je telefoon of tablet, zodat je niet in de verleiding komt om mails te beantwoorden of problemen te gaan oplossen. Zie ook tip 2 en 3.

5. Doe leuke dingen

Ga de natuur in, zoek een terrasje op, duik in het zwembad, speel spelletjes met de kinderen, maak een excursie. Kortom: doe de dingen die jij leuk vindt om te doen tijdens je vakantie. Dit zorgt ervoor dat je helemaal ontspant en oplaadt.

8 tips om flow te ervaren tijdens je vakantie - Floooow

6. Sta stil bij het leven

De wereld verandert in rap tempo. Zo snel dat je amper een moment van rust kunt pakken en kunt nadenken wat er écht toe doet in het leven. Neem in je vakantie ook eens tijd om stil te staan bij wat jij graag wilt bereiken in/met je leven. Past dit nog bij de missie en visie van de organisatie?

7. Drink voldoende water

Deze tip lijkt in eerste instantie niet geheel op zijn plaats, maar met voldoende (8-10 glazen per dag) water drinken ben je al gauw 30% mentaal actiever en sterker. Dus op je werk, maar ook zeker tijdens je vakantie, is dit van groot belang.

8. Vier het leven

Voor onze laatste tip combineren we punt 7 en 8. Er zijn ongetwijfeld vele mooie dingen in je leven, die – als je erbij stilstaat – de moeite waard zijn om te vieren. Doet dat. Vier je hoogtepunten. Vervang daarom een glaasje water voor een goed glas wijn of een koud biertje en proost op het leven.

Cheers en geniet van de vakantie!

8 tips om flow te ervaren tijdens je vakantie - Floooow

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>